Bon dia | Dimarts 31/05/2022

+Bon dia Jordi. Ara sí que ja estem a la recta final. Aquesta setmana: exàmens, entrega de feines… i també dies carregats d’ emocions, especialment pels que estan en el final de la seva etapa a l’escola.

-I tant! Només cal recordar l’emotiu acte de graduació que vam poder gaudir el passat divendres. Després de dos anys de pandèmia ens mereixíem tots plegats un moment així. 

+El vam gaudir… Comiat dels de 4t d’ESO i el de segons de batxillerat.  Els de 2on de batxillerat eren dues graduacions que es van fer presents. Em va agradar constatar un cop més la bona sintonia.

– Tornant a l’acte de graduació. Va ser genial: els nostres alumnes de cultura audiovisual de 1r de batxillerat molt ben liderats per la Selene, van tenir l’habilitat de traslladar-nos  a un altre mon a  partir de la música, tot fent-nos valorar el nostre pas per l’escola.  La música ens va acompanyar meravellosament tot il·lustrant el seu recorregut per les diferents etapes. 

+Comiat i entrega de les insígnies. Recordes què diu la insígnia?  Una frase.

-Si efectivament hi posa PRAET AC TUETUR. Imagino que molts alumnes no saben què vol dir  aquesta expressió llatina. Una expressió que està envoltant la cara de Don Bosco.

+ Val la pena recordar el missatge que ens dona: GUIA I ACOMPANYA. És a dir: el que hem rebut aquí ens ha de guiar i orientar en la vida. No està gens malament.

-I per deixar-ho clar vam anar desglossant en la graduació de 2on de Batxillerat les competències del perfil de sortida que ens caracteritza. AUTÒNOMS,  RESPONSABLES, RESILIENTS, OBERTS, COMUNICATIUS, CRÍTICS, COMPROMESOS, RESILIENTS, RESOLUTIUS, INGENIOSOS, EMPRENEDORS, COL·LABORADORS. Ens va bé recordar-ho. És el nostre horitzó: formar persones competents que afronten el futur amb una mirada cap endins per trobar les forces més profundes i una mirada cap enfora capaç de transformar la realitat des d’un compromís, ben fonamentat,  per un món millor.  

+Ei i no podem oblidar un esdeveniment que va tenir lloc a l’escola el diumenge passat; la TROBADA DELS ANTICS ALUMNES. Vam convidar especialment els que havien marxat fa 25 i 50 anys. Molt interessant veure la il·lusió … alguns alumnes que no s’havien trobat en tots aquests anys, i altres no havien tingut l’oportunitat de tornar a l’escola. Van quedar gratament sorpresos de totes les transformacions.  Un d’ells em va dir una cosa que em va fer pensar: “quan vaig sortir de l’escola no m’adonava de moltes coses. Ara que sóc gran valoro molt més el que aquí vaig aprendre. M’agrada venir-hi, és per a mi la segona casa.”

-Un gran missatge:valorar i agrair el que aquí hem viscut i aprés, i ser la segona casa. M’agrada! 

+ Una casa sense una mare és una casa sense ànima. Tots som una mica mares i pares en una casa salesiana. Hi ha algú també que ens inspira i ajuda que és Maria. L’ Auxiliadora!  Avui  és el final del mes de maig dia 31… li podríem dedicar una cançó. I així amb un minut de pau ens preparem per a un dia intens… Som-hi!!

Molt bon dia a tots i totes i molts ànims i concentració en aquests darrers dies intensos de proves i finals de matèria…