CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE DON BOSCO

“En el dia de Don Bosco, joves,no us deixeu robar l’esperança”  

Un cop més Salesians Mataró ha celebrat una de les seves grans festes: la Festa de Sant Joan Bosco, la festa del Fundador i l’inspirador d’un sistema educatiu basat en la pedagogia de la bondat i en els valors cristians: el Sistema Preventiu. La festa vol ser un record agraït a la seva figura, i també una prospecció a les nostres arrels.

Com ho hem celebrat  en aquest temps de pandèmia i de restriccions? Sense perdre ni l’alegria ni l’esperança,  amb totes les ganes i molta imaginació.

En primer lloc, els grups de fe van tenir el divendres dia 28 una simpàtica gimcana per celebrar i aprofundir la figura de Bosco tot aplicant el significat de Casa, Escola, Pati, Església a la nostra realitat de Mataró.

En segon lloc, vam convidar a la Comunitat Educativa a celebrar- ho litúrgicament en la festa externa que va tenir lloc el diumenge dia 30. Enguany no va ser possible la tradicional festa al pati organitzada per les famílies de l’escola però sí que hi va haver la celebració de l’Eucaristia i la posterior xocolatada.  A la sala d’actes de l’escola (antiga església) érem molts els que volíem celebrar, en aquest moment profund i litúrgic, el llegat de fe i pedagogia de Don Bosco. Alguns joves dels grups de fe ens van recordar, en una simpàtica representació, una de les escenes dels nostres orígens.

Finalment, el dilluns 31 vam fer la celebració escolar. Un dia de festa amb propostes variades i  jocs de tota mena. Amb molta creativitat, cada nivell va organitzar les seves activitats de les quals en són una bona mostra les imatges que presentem.També aquest dia el Rector Major va enviar a tots els joves del món, en nom de Don Bosco, el seu missatge. Un escrit dedicat als joves en la festa de Don Bosco, en el IV centenari de la mort de Sant Francesc de Sales, el nostre patró. En ell feia referència a unes paraules del Papa Francesc:  “Un jove no pot estar desanimat. El que li pertoca és somniar coses grans, cercar horitzons amples, atrevir-se a més, voler menjar-se el món, ser capaç d’acceptar desafiaments i voler aportar el millor de sí mateix per construir alguna cosa millor. Per això insisteixo als joves, no us deixeu robar l’esperança