VIURE DON BOSCO A L’ESO

31/01/2022
Luna Reina (Alumne de 1r de Batxillerat)

L’alumnat de l’ESO celebra la festa de Don Bosco adaptant-se a les restriccions de la pandèmia

Per fi, 31 de gener de 2022, ha arribat la festa que la família Salesiana tant desitjava, Don Bosco, i els alumnes de l’ESO no se l’han volgut perdre de cap de les maneres i, per nivells, han fet un seguit d’activitats per significar la festa. Sant Joan Bosco fou un sacerdot i pedagog que va ser cridat a donar la seva vida per joves amb dificultats i va tenir la gran intuïció de proposar una manera d’educar, l’anomenat sistema preventiu, que afavoria que els joves descobrissin els seus talents a través del lleure, el joc, la música i el teatre, entre d’altres.

A 3r d’ESO, per exemple, van visualitzar la pel·lícula “Cielo de Octubre” que tracta sobre uns alumnes d’una escola d’un poble d’Estats Units que treballen en equip per aconseguir fer realitat els seus somnis lluny del poble. A partir d’aquesta pel·lícula, treballaran un videofòrum que els ajudarà a introduir el tema de la seva futura orientació acadèmica i professional. Per la tarda, han realitzat una sèrie d’activitats al Parc Central i han fet una gimcana relacionada amb les aficions de Don Bosco pel joc i el circ. Algunes d’aquestes activitats han volgut posar entre les cordes als alumnes, fent-los saltar, imitar un mim, representar símbols amb el cos, encistellar pilotes de tennis dins d’un con i fins i tot, fer-los disfressar-se i fer  el cartell d’alguna pel·lícula o sèrie.  Alguns dels alumnes amb els que hem parlat, concorden amb que la festa ha sigut divertida a l’hora que diferent respecte altres anys, però que tot i així han gaudit com mai de l’esperit de Don Bosco. Alumnes alumnes nous han estat d’acord que ha sigut una molt bona manera d’iniciar el curs i d’aquesta manera conèixer companys nous i endinsar-se més en aquesta cultura salesiana que tant diuen que els hi ha agradat.

“És la primera vegada que visc aquesta festa i m’ha agradat molt ja que he fet amistat amb molts companys amb els que abans no tenia relació”

Els altres nivells de la Secundària també han fet les seves pròpies activitats. De 4t d’ESO podem destacar els tallers donbosquians de doblatge, jocs de malabarisme i customització de la figura de Don Bosco. A 1r d’ESO, per la seva banda, 

Han marxat a les instal·lacions del Pla d’en Boet per fer activitats esportives i jocs de cohesió, mentre que la tarda ha quedat per fer activitats a l’escola al voltant de la figura de don Bosco. De 2n d’ESO podem destacar l’activitat derivada del Bon Dia i del lema FEU-HO TOT PER AMOR I RES PER LA FORÇA, en què l’alumnat ha reflexionat i expressat maneres i moments en què se senten estimats en el seu dia a dia escolar.