Concurs de cartells PER DON BOSCO

L’alumnat de 1r Batxillerat de Cultura audiovisual elaboren cartells per Don Bosco

28/1/2022 
Àngela Díaz (alumne de 1r de Batxillerat B)

Som ja a finals de gener i arriba el gran dia de tota escola salesiana, Sant Joan Bosco, el 31 de gener.  L´alumnat de 1r de batxillerat de cultura audiovisual ha creat diversos cartells en relació a aquest tema. A causa de la Covid-19 la celebració, tant de la festa externa de diumenge com de la festa escolar de dilluns, serà adaptada amb protocols per mantenir a ratlla els contagis. 

Aquesta realitat que estem vivint queda reflectida en la majoria de cartells que han sigut creats, com també ho ha estat el lema d´aquest any “ens mou l´esperança”. Durant el curs els alumnes d´aquesta assignatura han treballat l’estètica dels cartells publicitaris, així com la imatge i el lema de curs, per poder crear un bon cartell que tingués totes les característiques  necessaries.

“Vam veure que hi havia cartells que tenien molta qualitat i que valia la pena aprofitar. Donades les diferents etapes de l’escola vam veure útil i pràctic repartir els cartells adequant-nos als diferents formats i llenguatges.”

Finalment, es va prendre la decisió d’exposar la totalitat dels cartells creats i posar-los repartits per tota l´escola i així incrementar l´emoció i desig de l´arribada d´aquest dia tan esperat. Així, l’alumnat, mentre circula pels passadissos i entra a les aules poden veure diferents cartells que fan el mateix anunci.

“Crear el nostre propi cartell de Don Bosco ha sigut molt interessant sobretot en el fet de poder obrir la nostra imaginació. El fet de trobar-te el cartell que tu has fet exposat en algun lloc de l´escola t´omple d´orgull”.

Don Bosco va ser una persona molt carismàtica, treballadora, plena d´amor, valentia i generositat, entre altres moltes més qualitats. Fins al dia d´avui el seu llegat ens envolta i omple a tota l´escola amb la seva raó, el seu amor i la seva fe. Celebrar el seu dia ha sigut i serà sempre una experiència significativa per a tothom qui hagi estat en una escola salesiana.