Educació infantil i Primària celebra la festa de Don Bosco

Jocs, tallers i circ per commemorar els valors salesians de la festa de Don Bosco

Cada 31 de gener l’escola Salesians Mataró celebra Don Bosco, un dia molt especial on es recorda la figura important del fundador de l’escola. Durant el dia no es fa classe i es dedica a fer activitats especials per tal que Don Bosco i els seus valors arrelin i perdurin en l’esperit dels infants d’Infantil i Primària.

Celebració conjunta al pati de Don Boni

Cada cicle realitza activitats diferents, però tota l’etapa comença amb una celebració conjunta. En aquesta ocasió, en el pati de Don Boni i estructurada al voltant d’una cançó de Don Bosco.  L’Esther Aguilar, professora de 4rt de primària, ens explica que és important recordar la figura de Don Bosco i donar les gràcies per continuar present entre ells a través de l’acció d’educadors i dels membres de la comunitat i de la família salesiana de Mataró. 

 

Els tallers

Després del pati, els nens d'infantil i primària van realitzar uns tallers que van consistir a fer construccions amb Lego, maquillatge, mandales, construccions de figures de fang, manualitats, cuina, etc. Cada mestre s’encarregava de portar-ne un i els nens estaven barrejats des dels cursos de 1r fins a 4rt de primària.

 

A la tarda

A la tarda va assistir un grup d'animació per als grups des de P3 fins a 4t de primària. Aquest grup d'animació infantil, els van fer ballar tota la tarda diverses cançons d'animació tradicionals, organitzats per rotllanes segons la classe. Finalitzant-ho tots junts en una gran rotllana al mig del pati d’en Josep Obiols.

Per concloure el dia, els professors i la comissió van fer una revisió de la festa. I van arribar a algunes possibles millores de cara al pròxim any. Per exemple, van trobar a faltar alguna introducció o petit conte de part del grup d'animació. Car, va ser una estona llarga en la qual van estar ballant sense descans. De tota manera, els nens i les nenes, igual que els educadors, s'ho van passar molt bé i van viure així aquest dia tan significatiu per a les escoles salesianes.

P.S. Aquest article ha estat fet pels alumnes de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat J.Andrés González, A.Florensa i Judit Benítez