Vivim l’experiència de la festa de Don Bosco

L'escola va celebrar, el passat 31 de gener, la festa interna de Don Bosco, pare i mestre dels joves en els ambients salesians. Les obres salesianes esperen amb gran entusiasme aquesta festa i preparen múltiples celebracions per recordar una figura tan important com és Sant Joan Bosco

En el col·legi salesià de Mataró, aquesta celebració va començar just a les 8.20, amb la realització d'una eucaristia a la capella de la mateixa escola. En aquesta missa es van sumar, majorment, joves de grups de fe juntament amb alguns professors, els salesians de la casa i gent relacionada amb la família salesiana. Va durar aproximadament 1 hora i, a més de les litúrgies tradicionals de la paraula i de la pregària eucarística, representants dels grups van dur a terme la lectura de peticions i l'ofertori. A més, hi hagué un signe, que fou el lliurament d'una targeta amb el lema de l'estrena del Rector Major "Bons cristians i Honrats ciutadans". En paraules de la Clàudia Fontanals i la Sara Clapes alumnes de 1r de batxillerat i membres dels grups de fe han donat la valoració de la celebració i de la seva significació. En paraules pròpies d'aquestes dues alumnes "per a nosaltres aquesta celebració la importància més gran que té és poder gaudir d'un dia tant especial com és aquest amb tots els membres de la casa. És molt important per a nosaltres perquè és una manera de recordar que Don Bosco sempre és present".

Seguidament, al voltant de les 9.00 tot l'alumnat de primer d'ESO fins a segon de batxillerat es va ajuntar a la sala d'actes per dur a terme les actuacions de la vetllada que des de setmanes abans diversos alumnes van haver estat preparant. Va haver-hi actuacions de tota mena, cants, balls, instruments, etc. Alguns van ser molt originals i sobretot els lligams que els nens de primer d'ESO van fer entre actuació i actuació. Concretament aquests lligams van sorgir d'un projecte que van estar realitzant durant el primer trimestre que era una barreja entre religió, música i plàstica. El Carles Boetes, professor i tutor de primer d'ESO ha explicat que va consistir en un "BODY PERCUSSION". El que van realitzar exactament va ser que amb l'extracció de diferents fragments de pel·lícules van crear un Body percussion i amb aquest el que volien aconseguir era representar alguna emoció. No podia, per últim, faltar el ball dels professors. Es van poder veure els seus moviments sobre l'escenari i el públic, com sempre, en gran col·laboració amb ells. Com a testimoni, la Mariluz, tutora de primer batxillerat, ha comentat que aquesta activitat és una manera de fer ells pinya i a més de motivar la festa per al públic, car l’alumnat espera cada any aquesta actuació. A part m'ha remarcat que li fa una gran il·lusió preparar aquesta actuació. Tots els assajos, la disponibilitat per fer-los, la disponibilitat de cada professor, coordinar-se, etc.

Una vegada finalitzada la primera part d'actuacions, va haver-hi l'hora de l'esbarjo. Durant aquesta estona els alumnes de primer de batxillerat van animar una gimcana per diferents punts del pati. La gimcana va consistir en el fet que els alumnes de l'ESO tenien dos papers un amb l'ordre en el qual havien de realitzar-la i l'altre una quadrícula on es posava la puntuació que es mereixien per la prova feta. En general, amb l'opinió de diversos alumnes, puc generalitzar que els va agradar molt i que van passar grans moments de riure. El Mario Martin alumne de 2n i l'Emma Garcia alumna de 3r ho han confirmat. "Estem encantats de poder realitzar aquesta gimcana i estem entusiasmats de què arribi el nostre any per poder-la preparar".

I com a tancament d'aquesta gran celebració, va haver-hi la segona part d'actuacions. On es va poder gaudir d'altres grans espectacles i les actuacions finals realitzades per l'alumnat més gran de la casa com és tradició cada any veure'ls com a últim any que estaran en la nostra escola. L'alumnat de 4t d'ESO i de 2nBAT espera especialment aquest moment perquè com cada any aquests cursos han d'actuar si o si com a tradició. Diguem que és una manera d'acomiadar-se, perquè els de 2n serà l'últim any que estaran amb nosaltres i els de 4t alguns d'ells ja no seguiran el camí dins la nostra escola. En paraules de la Sílvia Angulo, alumna de 4tESO, "porto des de petita en aquesta escola i mai perdo la il·lusió en aquest 31 de gener, Don Bosco és i serà sempre una persona molt important per mi". L'Anna Serres, de 2nBAT, ens diu: "Vaig començar nova a primer d'ESO i primer no sabia ven bé de què es tractava, però durant aquests 6 anys a l'escola he vist que es tracta d'una celebració molt important i és un plaer poder ser present en ella i sobretot poder col·laborar, Don Bosco ara és a la meva vida i em sento molt afortunada". Amb aquestes últimes paraules comprovem que en el món salesià Don bosco és i serà sempre una persona de gran importància en les seves vides.

P.S. Aquest article ha estat fet pels alumnes de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat