RETROBAT DAMUNT L’ESCENARI

La cèlebre història sobre l’amistat de dos enemics en temps de guerra

Els alumnes de 4t i 3r d’ESO dels Salesians Mataró conjuntament amb el  professorat el passat 20 de desembre van assistir al Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona per poder gaudir d’una obra nomenada “l’amic retrobat”.

Aquesta obra de teatre va sobre l’amistat en la convulsa alemanya dels anys 30 basada en el llibre de Fred Uhlman i ens fa reflexionar sobre el paral·lelisme amb la societat actual i les diferències ideològiques.

Gràcies a la dramatúrgia de Josep Maria Miró, la direcció de Joan Arqué, la luxuriosa manera de protagonitzar fent brullar els sentiments del públic per arribar analitzar tota la crueltat de la intolerància, la xenofòbia i el racisme per part de Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargós d’entre d’altres. Molta gent ha pogut gaudir d’una hora i mitja veient la posada en escena sobre aquesta fantàstica obra en els escenaris del teatre nacional.

Per altra banda, vaig voler saber l’opinió de dues alumnes que van assistir-hi: l’Anna Vadillo i la Sílvia Angulo alumnes de 4t d’ESO. Elles dues han confirmat que l’obra va ser excepcional. Mai s’hagueren esperat una manera tant encertada d’adaptar aquesta novel·la al teatre. S’ha de dir que elles a classe van haver llegit i treballat la història, per la qual cosa van poder fer una comparativa. És cert, que els hagués agradat més variació de decorat però en el col·loqui final, el mateix director va afirmar que havia prescindit de tota ornamentació escènica per posar més èmfasis a la paraula i a les interpretacions.

Finalment destacar que la professora de català Coral Riera fa una valoració molt positiva de l’activitat, no només per la fantàstica actuació i posada en escena sinó per l’esplèndida resposta que l’alumnat va tenir en el col·loqui final amb els actors. En el decurs del qual, el propi autor de l’obra, Jordi Martínez, els va felicitar públicament pel seu interès i la seva bona actitud durant tota la funció.

P.S. Aquest article ha estat fet pels alumnes de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat