Fem passes cap el gust per la lectura

Els nens i nenes de P3, aquesta setmana han fet una visita a la Bilioteca Pompeu Fabra, la biblioteca municipal del nostre barri. És una de les accions de l'itinerari lector de l'escola que té com a objectiu posar el llibre i els seus espais a l'abast de tots els infants. Després d'un trimestre de tenir accés als llibres de la biblioteca d'aula, gener és un bon moment per anar a la biblioteca municipal. La passejada bé s'ho val! 

Gaudiu de les fotos i seguiu llegint què podem fer des de casa per la lectura.

Què podem fer des de casa per despertar el gust per la lectura?
Fa ja uns quants anys, Joan Carles Girbés va publicar un llibre, amb la Fundació Bofill i el seu programa Lexit, que portava per títol: El mètode definitiu per tenir fills lectors. I com a subtítol: Receptes miraculoses que garanteixin l'èxit escolar. Com us podeu imaginar, les primeres pàgines de l'obra venien a desmentir-lo: no hi ha receptes miraculoses en educació.
Això vol dir que no val la pena fer res?
Res més lluny del que us volem comunicar des de l'escola. L'educació és com el conreu del camp: cal crear condicions a la terra perquè quan arribi la llavor, fructifiqui; cal regar-la, alimentar-la, tenir-ne cura, i… saber esperar.
I així, com ens hi posem?

  1. Crear condicions: ser una família lectora, que els fills ens vegin llegir, tenir estones i racons per llegir, anar a la biblioteca, entrar a les llibreries,… sense estressar-nos ni fer-ne una obligació forçada.
  2. Plantar la llavor: llegir als nostres fills, i tornar-hi i tornar-hi!
  3. Tenir-ne cura: repetir les activitats dels dos punts anteriors i amanir-les amb festes ambientades en un conte, amb pel·lícules que són adaptacions de llibres, disfresses de personatges,…

Com que no hi ha pocions màgiques per fer llegir, aquests consells només són pistes. Si voleu créixer com a famílies lectores, aquí us deixem alguns enllaços interessants.