Presentacion dels Treballs de Recerca

Dilluns 15, 8.20: Els primers alumnes que exposen el seu Treball de Recerca ja són a les sales corresponents. Hi ha poc públic i força nervis.

Dilluns 15, 10.35: El primer bloc de presentacions ja està enllestit. Un descans, per uns quants!

Dilluns 15, 11.00: La pressió augmenta. Els companys de 1r de BAT fan de públic per les exposicions. Hi ha una barreja d’expectació, interès, nervis i… molta emoció. Cau més d’una llàgrima.

Dilluns 15, 15.30: Els alumnes 4t d’ESO s’han afegit a les presentacions. Alguns estan fascinats pel nivell d’anàlisi, de rigor, de creativitat; d’altres, una mica avorrits.

Dilluns 15, 17.00: Primer dia superat! Tafanejant per Instagram, els alumnes que ja han acomplert la tasca mostren l’alleujament, mentre que els que exposen els dies següents es fotografien al costat d’infusions de til·la o de pastilles de valeriana! I d’alguna cerveseta…

La crònica d’aquest primer dia es podria anar repetint mentre duren les exposicions dels Treballs de Recerca de 2n de Batxillerat. Els mots de força que hi trobaríem serien: nervis, satisfacció per la feina feta, creativitat, descans, exemplaritat, punt i final, arribada a port, orgull.

Més de quinze hores d’exposicions, uns jurats formats combinant més de vint professors (amb la novetat de la participació de mestres d’EI-EP) i una cinquantena d’alumnes al capdavant dels seus treballs. Plantejaments diversos (analítics, de projectes tecnològics i creatius, d’estudi de casos,…) i temàtiques molt variades: pobresa energètica, cuina molecular, neuromàrqueting, fertilitat, crisi de refugiats, alternatives a les bosses de plàstic, publicitat social, morfologia corporal, psicologia forense, videojocs,… Aquesta és la fórmula de les exposicions. I un públic format per companys de classe i dels cursos inferiors, amics i familiars.

#unpasmesapropdelsomni