La nostra Plataforma d’Educació Social participa en un projecte europeu d’habitatge

El projecte "Yes we rent", liderat per l’Ajuntament de Mataró, obté 2,5 milions d’euros d’Europa per incrementar l’habitatge de lloguer assequible.

A finals de la setmana passada, l'Ajuntament de Mataró va fer públic en una roda de premsa que un projecte anomenat "Yes we rent /Lloguem" va guanyar una dotació econòmica de 2.5 milions d'euros. La directora de la PES, Laura Font, va representar la institució. El projecte preveu posar en pràctica solucions innovadores, com crear cooperatives de llogaters que puguin influir en abaratir els preus. És un projecte innovador ja que està basat en l'economia social i cooperativa que busca mobilitzar l'habitatge desocupat de la ciutat.

En aquest projecte, una de les entitats col·laboradores és la nostra PES que, conjuntament amb la Fundació Jovent, també dels Salesians, s'encarregarà de la part formativa i de rehabilitació d'habitatges garantint uns estàndards de qualitat òptims acordats amb el propietari Es busca, així, potenciar l’ocupació entre els joves amb dificultats d’inserció laboral.

“Yes we rent/Lloguem” s’executarà durant tres anys i es començarà a implantar a mitjans 2019, un cop enllestida la fase preparatòria. S’inclou dins l’estratègia #Mataró2022 i s’emmarca en el Pla Local d’Habitatge