La setmana de Carnestoltes a Infantil

26/02/2022
Emma García Alarcón (alumna de 1r de Batxillerat B)

Un any més gaudint la il·lusió dels infants

Els alumes de P3, P4 i P5 durant tota aquesta setmana passada, han estat celebrant un esdeveniment divertit, acollidor i sobretot especial… La setmana de CARNESTOLTES!!!

Els 10 manaments

Divendres dia 18, al matí, mentre els alumnes d’infantil estaven a classe, van rebre una sorpresa inesperada, els missatgers d’en Carnestoltes van arribar amb ganes de gresca. Els infants, emocionats, van escoltar atentament els manaments del Rei Carnestoltes, que haurien de seguir durant les properes setmanes:

Dilluns – A l’Escola vindràs i diferents sabates portaràs.

Dimarts – Un pentinat duràs i als teus companys sorprendràs.

Dimecres – Vindré i una peça dels meus pares portaré.

Dijous Gras – Un davantal vestiràs i una truita menjaràs.

Divendres – Poseu-vos la disfressa i feu molta gresca.

Dilluns – A l’escola no vindràs i a casa et quedaràs.

Dimarts – Del llit sortiràs i amb pijama arribaràs

‘’Estimats amics, uniu-vos a la diversió desenfrenada, feu gresca!’’

Divendres 25

Desprès de tota la setmana, acomplint els manaments, fent gresca i divertint-se, el divendres 25, al matí, els infants van tenir l’oportunitat de disfressar-se amb els seus pares i mares creativament. Els pares van estar durant el matí fent escuts, espases, corones, faldilles, antenes, varetes màgiques, capes, polseres… pels seus fills i filles i els altres nens i nenes. Els infants tenien ganes de festa, s’ho van passar molt bé!

Aquell mateix divendres, a la tarda, Carnestoltes va fer una aparició, va anar a veure a tots els infants i els va pronunciar un discurs que deia:

‘’Bona Tarda Salesians! Estireu el coll, obriu bé les orelles Salesians nens i nenes, que he vingut a la vostra escola per fer Gresca i Xerinola. Sóc en Carnestoltes, en Poca- Solta, el rei de la festa i de la gresa. Durant aquests dies podreu fer l’animal doncs us porto el Carnaval. Noies i nois dels Salesians, heu fet els manaments? Doncs aquest any estareu contents! Ja que abans han arribat perquè us pugueu disfressar. Doncs no tingueu cap mania, disfresseu-vos nit i dia, pinteu-vos les cares, espanteu als pares, porteu els cabells pintats si voleu veure als mestres espantats. Convoco des d’aquest moment fer vacances a trot i a dret. A la gran festa esteu convidats perquè en Carnestoltes ja l’ha inaugurat. Que comenci la festa Salesians!!!

Proximament

La setmana de Carnestoltes encara no ha acabat! Els infants encara poden seguir fent gresca, això si, tard o d’hora això acabarà, i llavors, començarà un altre període…