L’alumnat de Cicles Formatius fa classes d’hípica i rutes en bicicleta

9/11/2021
Júlia Morales Ardura (alumna de 1r de Batxillerat B)

Realitzen les classes d’hípica tots els dijous, i fan dos dies de ruta de bicicleta

Fa 1 mes, l’alumnat que forma part del cicle formatiu d’esports es va iniciar en un nou àmbit, les classes d’hípica. Cada dijous es reuneixen 30 alumnes que realitzen diverses activitats que posen el focus en la correcta postura i gestió de moviments que s’ha de tenir a  enfocades en l’ús correcte dels moviments i la conseqüència que pot causar i el tracte amb els cavalls amb la finalitat d’aprendre, conscienciar-se i conèixer altres aspectes desconeguts.

“Aprenentatge, conscienciació i valors”

Després de reunir-se a les 8:15 hores a la porta principal de l’escola, els alumnes es traslladen en autobús fins a Dosrius on duen a terme les classes.

Després d’haver esmorzat, divideixen la classe en tres grups separat per diferents tasques. Un grup s’encarrega de l’alimentació, recollir excrements, afegir-hi aigua i netejar les quadres dels cavalls. El segon grup està més enfocat en el benestar dels cavalls, és a dir, els netegen, posen les muntures, els duen a una zona especialitzada en muntar i un cop allà el grup es divideix (cinc munten a cavall i els altres cinc paren atenció). I mentrestant, el tercer grup rep explicacions sobre els cavalls, com per exemple: com es fan les ferradures.

Són activitats bastant diverses que impliquen atenció però alhora són entretingudes i se’ls fa amè. Les monitores asseguren que l’alumnat aprèn i es forma correctament.

“L’experiència va ser molt bona. M’agradaria tornar-la a realitzar amb els meus companys”

De manera complementària, l’alumnat de cicles continua el seu aprenentatge en l’immillorable entorn natural que és el Parc del Montnegre-Corredor. Així durant dos dies han fet una ruta en bicicleta. Consisteix en una sortida de dos dies, 52km en total, unes 10 hores pedalejant, fent moltes parades pel camí. Una de les parades va ser a una trialera coneguda anomenada “Dragon Khan”, on van poder posar en joc les seves habilitats damunt de la bicicleta sota l’atenta supervisió dels dos professors que els acompanyaven.