L’alumnat del CFGM interactua amb 2n d’ESO

10/11/2021
Àngela Díaz (alumne de 1r de Batxillerat B)

Els alumnes del cicle formatiu d’esport i lleure preparen i duen a terme recorreguts de natura amb l’alumnat de 2n de l’ESO.

L’alumnat del cicle formatiu d´esport i lleure ha començat les seves pràctiques de Guies d´Activitats de la Natura dins del mòdul professional de Guia per la Muntanya. Se´ls demana que preparin rutes per la muntanya i que després acompanyin fent de monitors dels alumnes d´ESO els quals han de seguir una programació d’itineraris de natura que van iniciar a 1r d´ESO i culminarà el curs que ve a 3r d’ESO. En concret, dimecres passat van fer el guiatge dels alumnes de 2n d’ESO en una ruta en què van anar fins a, Sant Martí de Mata.

El professorat de cicles ha valorat molt positivament l’experiència de llurs alumnes com a monitors i guies.

“És la primera vegada que han actuat com a guies. En general la seva actuació ha estat adequada, però ja han estat capaços de detectar punts de millora que esperem que apliquin en les properes activitats que hagin de liderar”

Per la seva banda, els alumnes de la Secundària Obligatòria van poder aprendre molt els uns dels altres i d´una forma molt dinàmica com és sortir a la natura i practicar esport. 

“La veritat és que vaig poder aprendre molt d´ells sobretot la seva manera de pensar les coses i el seu comportament cap a una persona més major”

L´objectiu d´aquestes activitats a part de fer esport, que és molt bo per la salut, és que al cap d´un temps els alumnes del cicle actuïn com a agents mediambientals que promoguin una actitud adequada i respectuosa amb l´entorn natural. I és amb aquestes activitats amb les quals podran aconseguir aquests aprenentatges.