Mataró i Bamako impulsen el lideratge juvenil en la construcció de pau al barri de Niamana

L’ajuntament de Mataró col·labora en el projecte, i des de la presència salesiana a Mataró també s’ha organitzat la Nit Solidària per sensibilitzar i recaptar fons.

«Estem convençudes que els joves són el motor de canvi i de transformació social per a la construcció d’un món més just i solidari a qualsevol part del món. L’objectiu és que disposin dels coneixements i les eines per poder liderar els canvis en les seves generacions», expliquen des de Bosco Global – Mataró.

I a través del projecte de les salesianes a Bamako «Joves liderant processos de pau a Niamana», impulsat per Bosco Global i Salesians Mataró i amb el suport financer de l’ajuntament de la ciutat, es van fent passes per contribuir a aquest model social que empodera als joves i  que permet que liderin el seu destí.

“La nostra finalitat és educar per la pau”, explica la salesiana Jacqueline Ayaba, responsable del projecte i directora de les salesianes al barri de Niamana, a Bamako, la capital del país. En aquest  vídeo explica com és possible dur a terme un projecte en l’àmbit de l’educació en el lleure i treballar els valors de la cultura de pau.

La Nit Solidària a Salesians Mataró

Com cada any -inclús en els dos darrers anys de pandèmia- la Nit Solidària no s’ha aturat mai, perquè des de Salesians Mataró es té molt clar que la solidaritat global és més necessària que mai.

Divendres 8 d’abril es va emetre per la nostra web la gran Nit Solidària, amb moltes actuacions i espectacles oferts per part de tota la comunitat educativa. Els diners que s’han recaptat es destinaran al projecte que us hem explicat.