Nit Solidària als Salesians

08/04//2022 
Àngela Díaz (alumne de 1r de Batxillerat B)

Celebrem un altre any consecutiu la tradicional Nit Solidària a la nostra escola

Aquest any, la popular nit solidària es va fer, per tercer any consecutiu, en format virtual i en horari escolar. Les circumstàncies de la pandèmia així ho han aconsellat. Malgrat tot, la gala solidària va aconseguir recaptar gairebé 400 euros per al projecte solidari Joves liderant processos de pau a Niamana (Bamako, Mali) , de l’ONGD Bosco Global.

La Nit solidària està organitzada per la delegació local de l´ONG a Mataró i pel grup de VolsJove. Des d’aquesta comissió, s’ha animat a qualsevol membre de la comunitat educativa i de l’Obra a participar enregistrant una actuació en vídeo.

 L´objectiu d´aquesta campanya és recaptar diners que van destinats al projecte de Mali (regió Àfrica Occidental) on hi ha una gran amenaça per grups terroristes i una inestabilitat marcada per la insatisfacció social.

Concretament, en la capital Bamako en un barri anomenat Niamana, les Salesianes van crear un complex educatiu per donar resposta a les mancances en educació pels joves. Aquest any tots els diners recaptats seran per construir espais de trobada tant esportius com artístiques en aquesta zona.

Tots tenim l´esperança, i les dades així ho apunten, que l´any que ve aquesta gran tradició torni a recuperar el seu format presencial de vetllada de tarda-vespre a la sala d’actes.

“La nit solidària és una de les millors activitats que es fan a l´escola i és una pena que encara s´hagi de fer telemàticament”