Participem a la Lliga de Debat

El passat 3, 4 i 5 de febrer es va donar lloc a la Universitat de Barcelona la Lliga de debat d’enguany, on van participar un grup d’alumnes de l’escola Salesians Mataró duent a terme 3 debats contra equips d’escoles de la província barcelonina.

La lliga de debat

La lliga de debat és una competició d’oratòria que organitza cada any la Xarxa d’Universitats Vives per alumnes de 15 a 18 anys d’arreu del territori de parla catalana, amb l’objectiu de “millorar l’oratòria i la confecció del discurs alhora que competències transversals com la seguretat o la presa de decisions” tal com afirma una membre del jurat, estudiant de filosofia. Els temes del debat són polèmiques actuals complexes que presenten un gran dilema lògic.

L’equip de l’escola

Enguany, l’escola Sant Antoni de Pàdua ha participat en la competició per segona vegada. L’equip de primer de Batxillerat en representació del centre ha hagut de preparar minuciosament els arguments a  favor i en contra sobre la tesi: La tecnologia augmenta la felicitat. El grup va encaminar-se cap a la Universitat de Barcelona els dies 3 i 4 de febrer per realitzar 3 debats, dos a favor i un en contra, guanyant-ne 2. Acompanyades del professor de filosofia, les alumnes “vam conèixer la vida universitària i vam enfrontar un repte tan difícil com enriquidor”, apunta Arnau Pujadas, alumne participant. En Sergio Gil, també membre del grup, posa l’accent en la necessitat de controlar els nervis en la posada en escena, i en l’ajuda que suposa un repte acadèmic com aquest.

Finalment, l’equip no va passar a la següent fase, malgrat haver fet una gran feina. Tanmateix, segons Genís Fernández, el professor responsable, els objectius plantejats es van aconseguir amb escreix, així com, practicar la capacitat argumentativa, defensar o qüestionar un tema empatitzant i crear vincles entre les participants.

P.S. Aquest article ha estat fet pels alumnes de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat Sílvia