FESTA DE CARNESTOLTES

El passat 14 de febrer els alumnes d’Infantil de l’Escola Salesians Mataró acabaven la setmana escoltant un missatge dels amics del rei Carnestoltes. En el missatge els expliquen els manaments que haurien de seguir per la pròxima setmana.

Els manaments

Durant tota la setmana van haver de portar, cada dia, diferents complements per satisfer els manaments del rei Carnestoltes. Dilluns van haver de portar un pentinat divertit, dimarts havien d’anar vestits amb pijama i el dimecres havien de portar unes sabates diferents a cada peu. El dijous havien de portar un barret i, a més, també van celebrar el dijous llarder. Aquell dia van baixar al pati blau per esmorzar entrepans de truita i a la tarda, com que ja s’acostava la festa, van estar fent danses al pati. Casi acabada la tarda va venir inesperadament el rei Carnestoltes a exaltar-ho tot.

Els tallers

Durant el matí de divendres els alumnes més petits de l’escola van estar fent tallers amb els seus pares i mares. La Mònica Gorgas, professora d’una de les aules d’Infantil, ens explica que van preparar unes taules amb materials diversos al pati i els nens i nenes passaven i demanaven complements (capes, corones, faldilles, cinturons, llaços, etc…) per disfressar-se. Arribada la tarda es van disfressar tots com van voler i van estar ballant.

Tots es van divertir molt en la festa i van passar una setmana inoblidable. Els alumnes van quedar molt contents de la gran celebració però sabien que això duraria poc i el Carnestoltes hauria de marxar i donar lloc a la Vella Quaresma.

P.S. Aquest article ha estat fet pels alumnes de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r Judit Benítez