Torna la nit més solidària amb un nou format

La gala més solidària de Salesians Mataró enguany torna amb format diürn per facilitar la participació de tota la comunitat educativa

La #NitSolidària, es podrà seguir divendres 26 de març a les 13:15 h a  https://mataro.salesians.cat/nitsolidaria/ 

Aquest any, la popular nit solidària per segon any consecutiu es farà en format virtual, però excepcionalment en horari diürn, fent una emissió en directe amb actuacions que es podran seguir divendres 26 de març a les 15:15 h a https://mataro.salesians.cat/nitsolidaria/. A més, amb la compra d’una entrada, es farà un sorteig de diverses paneres. Es poden comprar les entrades a la recepció de l’escola Salesians Mataró o fent una compra online enviant un missatge a Instagram (@volsjove), Twitter (@VolsJove) o correu electrònic (mataro.salesians@boscoglobal.org). 

Projecte solidari «Joves liderant processos de pau a Niamana (Bamako, Mali)»J

El projecte es trasllada a Mali (a l’Àfrica Occidental), en una regió amenaçada per grups terroristes i per una inestabilitat marcada per la insatisfacció social. En el barri de Niamana, les Salesianes han creat un complex educatiu per donar resposta a les mancances en educació per infants i joves. A la zona hi ha una absència total d’equipaments i activitats pel jovent, provocant un gran risc de radicalització religiosa i de vinculació a xarxes terroristes. 

L’objectiu d’aquest projecte és crear espais de convivència i construcció de pau, des d’un enfocament de gènere i protagonisme juvenil, articulant una oferta d’activitats esportives i artístiques. Es vol formar a joves líders com a educadors i educadores en activitats de lleure. Aquest projecte tindrà una durada de dos anys i vol arribar a 1.500 joves de manera directa. 

Campanyes solidàries durant l’any

A l’escola Salesians Mataró es desenvolupen activitats solidàries al llarg de l’any: la campanya de reis, la campanya feminista “em dic Martina i m’agrada el blau”, la recollida de roba i aliments per Càritas,… Aquestes iniciatives les coordinen els alumnes i antics alumnes que formen el grup de voluntariat VolsJove-BoscoGlobal, conjuntament amb el departament de pastoral de l’escola.

Des de fa més de 25 anys, a finals del mes de Març es celebra la nit solidària, una activitat que acull a totes les persones implicades en la obra de Mataró: els alumnes, els docents, els antics alumnes, l’AMPA i la Plataforma d’Educació Social. Es desenvolupen actuacions amb l’objectiu de visibilitzar el projecte de solidaritat global de Bosco Global, i recaptar fons per poder dur-lo a terme.