Bon dia | Dimarts 23/11/2021

+ Bon dia Jordi, Sembla ens apropem al NADAL. Propera setmana primer diumenge d’ADVENT.

– Sí, això de l’Advent a vegades no s’entén. Una paraula que  com a lingüista vull recordar que vol dir adveniment… en el fons un temps d’espera i descobriment en el nostre interior de qui dóna llum i sentit al Nadal.

+ I com a escola ens proposarem aquests dies un seguit de reptes i activitats que volem que portin alegria i bon ambient, però també interès i acció envers els altres, sobretot els més necessitats.

– Amb actuacions molt concretes com ara la recollida d’aliments vehiculada des Càritas i Creu Roja, i la campanya de Reis de l’Obra salesiana de Mataró. Són accions ben emblemàtiques de la nostra escola.

+ L’ Advent és un temps d’esperança (Recordem el lema: ens mou l’esperança) i ens convida a buscar plegats la font d’aquesta esperança. Espais d’interioritat, de compartir…

-El significat del Nadal el treballem molt diversament:  els de primer d’ESO fent un gran projecte: VIU EL NADAL, d’altres fent els reptes proposats des de la tutoria, el Brou de Nadal, i les múltiples propostes d’EI i EP … I evidentment des de la classe de reli. I suposo que farem alguna reflexió especial aprofitant el missatge del Bon dia.

+Efectivament aprofitarem l’estona de Bon Dia per preparar-nos per al Nadal amb algun missatge.  Alguns cursos faran el signe de la corona d’Advent, altres posaran una música que afavoreix la reflexió i la interioritat, també hi haurà algun moment de troba’t… Ahhh! I el divendres dia 17 es farà la cantada de Nadales a la terrassa i el pregó de Nadal. 

– Saps? Està molt bé que hi hagi cantada de nadales i que encenem els llums que posarà l’AMPA a tota la façana, però també cal algun gest que concreti aquest desig d’obrir-nos al veritable Nadal i que s’assenyali a Jesús com a principal referent de l’esperança del Nadal.

+ I tant. Amb l’advent comença l’any litúrgic pels cristians que ens recorda els grans fets que van envoltar la vida de Jesús.

– Que no és el mateix que el calendari solar normal que acaba el 31 de desembre i és quan cal canviar els calendaris.

+ A les classes estarem ja a la darrera pàgina del nostre calendari de Maria Auxiliadora. Caldrà posar els nous!

– Suposo que la gent no sap que posem aquest calendari perquè ens recorda les nostres arrels: és una reproducció d’una part del quadre que va fer pintar Don Bosco i que presideix la basílica de Maria Auxiliadora de Turí. I que està a totes les escoles salesianes.

+ I per tant ens remet a Don Bosco i a les nostres arrels i a la importància que dóna a Maria com a referent de l’obra salesiana. També cal dir que és una figura molt de l’advent i que ens mostra les actituds pròpies d’aquest temps: ESCOLTA, HUMILITAT, ACOLLIDA…

– Esperem que ens ajudi a anar cap endins i a fer-nos receptius, humils i acollidors. Que sigui un advent i un Nadal ben viscuts. VIU EL NADAL!  Que tingueu tots i totes molt bon dia!!