Bon dia | Dimarts 24/05/2022

+24 de maig!

-24 de maig!!!

+Fem festa!

-I festa  grossa!

+ Què passa?  diran els nous.

-Maria Auxiliadora!

+Maria Auxiliadora!!!

– Què vol dir tot plegat? MARIA … AUXILIADORA …

+ Anem per parts: primer és part de la nostra tradició salesiana… ens ve del mateix Don Bosco. A totes les escoles i obres salesianes d’arreu del mon fan com nosaltres: celebrar una gran festa.

– Sé que per Don Bosco Maria va ser font d’inspiració: una mestra. Com deiem la setmana passada ell recordava sovint que va tenir un somni als nou anys en el que se li deia: et donaré una mestra. Mestra? I em pregunto i es  preguntaran  què ensenyava?

+Mirant a Maria en els evangelis hi veiem tres grans ensenyaments propi de totes les mares.  1.- Una dona que escolta i acull.

– Escoltar i acollir. ESCOLTAR!! No està gens malament aquesta pista per nosaltres… Ens costa tant fer silenci. I si no el fem… impossible. Acollir. ACOLLIR persones, altres punts de vista, diversitat … Gran paraula en el nostre temps que ens parla de respecte i atenció a l’altra.

+ 2.- Una dona que serveix. Li hem posat una corona i un ceptre signe de la seva distinció, però que està disposada a servir  com la més humil de les persones. En el poster que li hem fet aquí es veu així: Ha deixat la corona i el ceptre a un costat i abraça amb tendresa el seu fill.  Al servei  des de la més infinita tendresa.

– Ens va bé sentir-ho en un temps de tanta superficialitat, prepotència i “postureo”. El fet de pintar-la com una reina, amb el nen Jesús en braços suposo que s’ha d’entendre. Maria la mare de Jesús que va ser al seu costat sempre  també vol ser al nostre costat i ser el nostre refugi i protecció en les dificultats.

+ Efectivament: Una dona que protegeix. Què no faria una mare per protegir el seu fill? Ella amb la força de Déu! Una història que cal conèixer: Don Bosco va fer pintar un quadre de Maria on la volia representar justament així: des del cel vetllant pels seus fills. EL quadre que presideix el gran Santuari dedicat a Maria Auxiliadora així ho vol expressar: és al cor de l’obra salesiana. El calendari que tenim a totes les classes no és res més  que una fragment del quadre.

-Interessant. Don Bosco que tenia tantes dificultats per arribar a fi de mes va i edifica una gran església dedicada a Maria Auxiliadora. Uf.. m’agradaria veure el Santuari.

+En el video de continuació veuràs el temple i el quadre …i entendràs una mica més el significat. Ho veuràs el context d’una història…Curta però intensa!  Atenció perquè passa una cosa molt curiosa en el quadre.

-Umm… no sé si t’entenc…

+Es veu un nen de trets nòrdics que entra al gran santuari de Maria Auxiliadora on hi ha el famós quadre que va fer pintar Don Bosco. ATENCIÓ!! No vull  spoiler… Suposem que ho sabreu veure i interpretar.

-Però abans permet, com introducció a aquesta escena del quadre i del santuari, veure unes escenes que em van emocionar. Va sobre mares i fills … pot ser una introducció molt potent a la festa d’avui i al que dius.

+-…Una imatge val més que mil paraules.

-Crec  ens dona la clau d’interpretació de la nostra festa. Ara sí podem tornar a la pregunta inicial: perquè la festa? Què celebrem? Què té que veure amb les nostres vides? Podem donar-li un ple sentit.  Podem descobrir la força i el coratge de les mares que són també veritables auxiliadores.

+Us convidem a veure el video i a preguntar-vos això: com valoro i agraeixo la presencia de la Mare, de les mares?  Al final del mateix hi haurà una cançó dedicada a Maria que ens ajudi a fer un moment de pregària,  o de silenci i interioritat.