La comunitat cristiana torna a acollir les confirmacions

El bisbe Sergi administra el sagrament a cinc joves de grups de fe i a una mare

Durant l’eucaristia dominical del 22 de maig, sisena setmana de Pasqua, cinc joves dels nostres grups i una mare de l’escola van voler compartir amb la comunitat cristiana la decisió de rebre el sagrament de la confirmació i continuar avançant en el seu camí de maduració de la fe després del baptisme i de la primera comunió.

“Val la pena gastar la vida pels joves”

La Lia, la Marina, en Joan, la Irene i l’Eira estan cursant estudis a l’escola en diferents nivells que van des de 3r d’ESO fins a 2n de BAT. El seu nexe comú, però, és que estan vinculats als grups de fe de l’escola (Joves 2, Joves 1 i FOC) de la mà dels seus animadors Càrol Estudillo, Miquel Miralles, Montse Garre, Núria Viñallonga, Genís Fernández i Jose Antonio Delgado. 

La celebració va tenir lloc a la sala d’actes, convenientment adequada per a l’ocasió, i fou presidida pel bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona, Sergi Gordo, i fou concelebrada pels pares Salesians Emile Mefoude i Narcís Frigola.

“Volem ser testimonis de resurrecció, com Jesús”

Els joves van viure de manera especialment joiosa el moment d’explicitar el seu sí i de rebre la unció amb el crisma de part del bisbe. De fet, aquest oli sagrat els renova amb el do de l’Esperit Sant, ja rebut durant el baptisme, i que ara fa que les seves vides siguin més plenament la vida mateixa de Jesús: viure allò que ell vivia, lluitar per allò mateix que ell lluitava i estimar allò mateix que ell estimava. Va ser una cerimònia molt emotiva tant per als protagonistes com per a la gent que els acompanyava i òbviament per als padrins d’aquests, tenir el plaer d’acompanyar-los en un moment tan important crea un vincle molt fort.

Podeu seguir la retransmissió en directe de la cerimònia a través del canal youtube dels Salesians Cooperadors de l’Obra de Mataró.