Bon dia | Dimarts 9/11/2021

Bon dia dimarts 9 de novembre

+ Bon dia Jordi, aquesta setmana em van fer una pregunta que em va sorprendre. Aquí va: si haguessis de triar la persona amb la que més et comuniques. Quina diries que és? Pensa-ho bé…

– Suposo que en el meu cas és fàcil: la meva dona. Els meus fills.

+ Doncs em van demostrar que no… De fet amb la persona amb la que més estem i amb la més ens comuniquem és amb nosaltres mateixos. Tots des que ens aixequem fins que anem a dormir no parem de pensar, i de donar-nos missatges. De tot tipus: el temps, el fred, el cansament, allò que haig de fer, de comprar, allò que passa a aquell, allò que em preocupa…

– Tens raó. I moltes vegades no som capaços de donar-nos missatges prou positius per entomar la jornada. Per exemple els dilluns… uf quina mandra. Quin dia més lleig, quina fred, quina son, quanta feina, quants exàmens, quants deures, quina por, i si em passa alguna cosa dolenta, o li passa allò a una persona que estimo…

+ Aquest fenomen es coneix a psicologia com a diàleg intern i diuen que saber-lo conduir és essencial per la nostra salut psíquica i en el fons per a la nostra felicitat. Deia un filòsof grec  “No ens afecta només el que ens succeeix sinó el que diem del que ens succeeix”  (Epícleto)

– Segurament si poguéssim gravar tots els pensaments que tenim al llarg d’un dia i revisar-los atentament podríem veure que el nostre diàleg intern està carregat de pensaments negatius que minen contínuament la nostra autoestima.

+ Jo em pregunto fins a quin punt és possible controlar la nostra ment. Un pensament negatiu és com un enemic intern al qual no podem parar fàcilment.

– No és fàcil. Però hi ha algunes estratègies que a mi m’estan resultant útils. Us les comparteixo.

1.- Analitzar cada dia els motius dels enfadeïments o de les emocions negatives.

2.- Dedicar un temps a agrair.” Quina sort tinc per…” “Gràcies per…”

3.- Fugir del victimisme, de persones tòxiques i de converses destructives.

+ Bons consells per començar el dia. Tornant al filòsof que hem esmentat: en el fons la nostra felicitat depèn de tres coses que estan al nostra abast: la nostra voluntat, els nostres pensaments sobre les situacions que ens afecten, i l’ús que fem de la nostra ment.

– Avui podríem començar a practicar això dels pensaments positius i ben segur que serà un gran dia! Un minut per pensar coses bones que gaudirem avui, 

+ AVUI POT SER UN GRAN DIA…

Bon dia a tots i totes.