La comunitat cristiana acull cinc confirmacions

01/11/2021
Eira Calero (alumna de 1r de Batxillerat B)

El bisbe Vilanova administra el sagrament a cinc joves dels grups de fe

Durant l’eucaristia dominical del 31 d’octubre, cinc joves dels nostres grups van voler compartir amb la comunitat cristiana la decisió de rebre el sagrament de la confirmació. Volen continuar avançant en el seu camí de maduració de la fe després del baptisme i de la primera comunió.

“Vull seguir estimant d’aquesta manera tan especial, i avui ho he confirmat”

La Clàudia, l’Andreu, el José Andrés, l’Arnau i el Pau van acabar els estudis de batxillerat el curs passat però continuen vinculats al grup JOVES 3 de la mà del seu animador Jose Antonio Delgado, qui té molt clar que “val la pena viure pels joves”. Tots ells van començar el seu itinerari fa ja cinc anys, en el grup FOC de 3r d’ESO, i ara “hem viscut una experiència única, un pas més en el nostre camí”.

La celebració va tenir lloc a la sala d’actes, convenientment adequada per a l’ocasió, i fou presidida pel bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona, monsenyor Javier Vilanova, i fou concelebrada per quatre pares salesians de la comunitat de la nostra escola: Narcís Frigola, Josep Mascaró, Francesc Balauder i Ramon Bosch. 

“La força de l’Esperit ens impulsa a ser testimonis de l’Evangeli”

Els joves van viure de manera especialment joiosa el moment d’explicitar el seu sí i de rebre la unció amb el crisma de part del bisbe. De fet, aquest oli sagrat els renova amb el do de l’Esperit Sant, ja rebut durant el baptisme, i que ara fa que les seves vides siguin més plenament la vida mateixa de Jesús: viure allò que ell vivia, lluitar per allò mateix que ell lluitava i estimar allò mateix que ell estimava. Va ser una cerimònia molt emotiva tant per als protagonistes com per a la gent que els acompanyava i òbviament per als padrins d’aquests, tenir el plaer d’acompanyar-los en un moment tan important crea un vincle molt fort.

A més de celebrar aquesta confirmació de vida catòlica i creient, el bisbe i la comunitat cristiana van significar l’enviament de totes les persones vinculades a la pastoral de l’Obra salesiana de Mataró a la missió evangelitzadora de l’Església. Tots ells van rebre un llantió que simbolitza la llum de l’Esperit que els acompanya en la seva tasca. En aquest context, el bisbe Vilanova va destacar l’oportunitat del lema d’enguany “Ens mou l’esperança”.

Podeu seguir la retransmissió en directe de la cerimònia a través del canal youtube dels Salesians Cooperadors de l’Obra de Mataró.