Bon dia | Dimecres 13/10/21

L’ONG Bosco Global i VOLS Jove, motius d’esperança

El mes d’octubre conté l’efemèride d’alguns dies a tenir en compte des del punt de vista de la sensibilització i de la solidaritat. Així, dissabte 02 se celebrà el Dia Internacional de la No Violència, dimarts 05 fou el Dia Mundial del Docent i dilluns 11 fou el torn del Dia Internacional de la Nena. Són dies, assenyalats al calendari per entitats supranacionals com ara l’ONU, per crear consciència entre la ciutadania.

El proper diumenge 17 serà el Dia Internacional per a l’erradicació de la Pobresa. La mateixa ONU hi inclou una pestanya en el seu espai web. Tanmateix, l’ONG salesiana Bosco Global els referencia cada mes en la seva publicació Tauler Solidari. La justícia, la pau, l’equitat, l’apoderament de la dona, els drets dels infants .. són temes que defineixen la raó de ser dels salesians i de Bosco Global en general i de la seva concreció local a Mataró VOLS Jove. VOLS Jove és un projecte, del qual formen part alumnes i antics alumnes de l’escola, i que desenvolupa la seva activitat en comissions de treball, liderades i coordinades per una junta jove. Cada mes, el Tauler Solidari de Bosco Global ens proposa una tria de breus vídeos de conscienciació sobre alguna de les moltes qüestions de desigualtat en el nostre món com ara el que segueix a continuació.

La desigualtat i la pobresa són evitables, però per a això es requereix el compromís de totes les institucions, les empreses, els organismes i els governs, és veritat. Però també cal generar canvis reals que només depenen de la nostra única voluntat. Per afavorir aquests canvis hem de fer coses com ara són: propiciar la col·laboració en comptes de la competitivitat, relacionar-nos en igualtat i no en superioritat, acollir i no rebutjar ningú, generar cordialitat en comptes d’odi, prioritzar la vida digna davant allò material i immediat. Fins a quin punt hi estem disposades i disposats? Ens atrevirem a sortir de la nostra zona de confort i a deixar de mirar el món des del nostre melic?