LA CASTANYERA VISITA INFANTIL

A l’escola Salesians Mataró, la visita de la castanyera a infantil per la castanyada ja és una tradició. El passat 29 d’octubre, la castanyera i la seva filla van visitar infantil i els nens i nenes de P3 fins a 2n de primària van ensenyar-li les danses i poemes tardorencs que havien preparat amb molta il·lusió.

La castanyera ve amb la seva filla i ballen amb els infants

A les 15:30 de la tarda els nens i nenes de l’escola esperaven al pati impacients per veure la Castanyera. Quan la velleta va arribar, acompanyada de la seva filla, els va parlar de la muntanya d’on venia i el fred que hi feia. Tot seguit, els infants van dansar al ritme de la música de tardor els balls que havien preparat amb anterioritat per classes. Entre les actuacions, es van recitar fragments de poemes amb motiu de les visites especials. La tarda va culminar amb un ball conjunt on tots els nens i nenes, els professors i les castanyeres van dansar “la cançó de la castanyera”. Finalment els infants van acomiadar les convidades i aquestes van tornar cap a la muntanya.

La visita dels voluntaris de VOLSBAT reforça l’acció pedagògica

L’activitat va anar acompanyada en tot moment de l’alegria dels infants, que segons diu la coordinadora d’infantil, Judit, “estaven esperant la visita molt emocionats i es nota com van gaudir”. Per altra banda, també creu que l’actuació de les noies de Vols, el voluntariat solidari de l’escola, va ser molt actiu i natural. Una d’aquestes dues estudiants de batxillerat és la Cris Gil, que considera que va ser “una experiència molt enriquidora i emocionant”. Per altra banda, els nens i nenes no van quedar indiferents, i segons explica la Yasmin, germana d’una alumna de P3, la seva germana només a l’arribar a casa va començar a cantar la cançó de la castanyera i a picar de mans i peus. Els figurants de la tarda van fer de l’esdeveniment tot un èxit.