RECOLLIDA D’ALIMENTS BENÈFICA PER NADAL

Campanya solidària amb Càritas. 

El dimecres 18 de desembre, en el marc del temps d’Advent-Nadal de l’escola, es va convocar una recollida d’aliments a l’escola Salesians Mataró en la qual van participar tan alumnes com professors. Per dur a terme aquest esdeveniment cadascú va portar el màxim menjar possible i d’aquesta manera tothom va col·laborar amb càritas. Aquest acte de solidaritat es realitza any rere any per ajudar als més necessitats i cal dir que aquest cop el número de quilograms recollits han estat força alt.

Més de 700 quilograms de menjar.

Durant el dia, els delegats de cada classe anaven agafant tots els aliments per portar-los al pati de primària, ja que l’alumnat de sisè era l’encarregat de traslladar el menjar a les furgonetes. A més, aquests alumnes prèviament van anar al supermercat de L’Entorn, gestionat per Creu Roja i Càritas, per sensibilitzar-se sobre la qüestió. Segons l’Òscar Martín, responsable de Pastoral, “l’experiència ha estat un èxit per ambdòs costats: els nostres alumnes han quedat profundament marcats per la realitat i, d’altra banda, hem pogut donar un cop de mà a les famílies  més  necessitades”.

 A més, parvulari també va participar en aquesta recollida però van ser els alumnes de primària qui van anar a buscar tot el que havien ajuntat. Al llarg del matí, es van anar coneixent les xifres a les quals havíem aconseguit arribar. Per un costat, primària juntament amb parvulari van portar al voltant de 275 kg. D’altra banda, tota la ESO va superar els 250 kg i per últim, Batxillerat va arribar als 190 kg aproximadament. Dit això, es va aconseguir recollir més de 700 kg de menjar.

Valoració del professorat

En aquest esdeveniment, el professorat ha estat content i orgullós de tots els seus alumnes perquè ha estat l’any que més aliments s’han portat. Des de parvulari fins a batxillerat, han sigut moltes persones les que han estat organitzant aquesta campanya i ha resultat un plaer per elles haver gaudit aquesta experiència i sobretot, per càritas. Segons Carol Estudillo, “un cop més hem mostrat la nostra solidaritat amb els més necessitats i continuem creixent com a escola superant-nos dia a dia”.

Visió de l’alumne

Segons en Dani Gonzalez, delegat de pastoral de 6èB, “la visita a l’Entorn va resultar molt interessant per fer-se conscient de la realitat que viuen tantes famílies del nostre barri i ciutat. Veure com hi ha gent que, voluntàriament, ajuda als altres i fa tant va ser xulo. D’altra banda, la Campanya de Recollida d’Aliments va ser brutal, semblava mentida tot el que vàrem recollir. Fins i tot hi havia compayes que convidaven a dur menjar als veïns per tal d’aconseguir més kilos!”

Sota el punt de vista d’un alumne de 4rt ESO, concretament d’en Pablo Ortigosa, considera que aquesta recollida d’aliments ha estat un dels seus millors moments en tot el que porta en els Salesians Mataró. També, pensa que va ser un dia molt especial i desitja que això es torni a repetir.

P.S. Aquest article ha estat fet per l'alumne de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat Kevin Velázquez