Una visita inesperada

Equip de joves periodistes

El dia 16 de maig una munió d'abelles va envair un dels  patis interiors de l’escola Salesians Mataró.

Un rusc d'abelles, quan busca un nou habitat on viure, es divideix en dos grups. Un d'ells surt a la recerca d'un nou lloc on construir el seu rusc i a mig camí s'aturen. I aquest cop, va donar la casualitat que es van aturar a la nostra escola.

A mitja tarda, aquest grup d'abelles es va apropiar d'un parell de taules situades al pati interior, fet que va provocar força expectació entre els alumnes i, perquè no dir-ho, certa por.

De seguida, el tècnic de l'escola va anar a analitzar la situació per després poder avisar als bombers. Aquests no van tardar gaire a arribar i van aplicar-hi un mètode molt comú en aquests casos.

L'operatiu dels bombers va consistir a separar la taula principal del nucli educatiu i col·locar-hi a sota una caixa amb feromones que van atreure l'abella reina. Així la resta d'eixam la seguiria, deixant la taula lliure de qualsevol perill. Tot i que sembla una feina fàcil, els bombers van estar gairebé fins al vespre treballant en el cas.

Vora les nou del vespre es van poder endur la caixa amb les abelles a dins, sanes i estalvies deixant l'escola sense cap perill.