VIVÈNCIES A GUALBA

Els alumnes de Salesians Mataró visiten el Parc Natural de Gualba

 

El dimarts 12 de Novembre, els noies i noies de 5è de Primària van partir cap a Gualba, especialment van visitar el Parc Mediambiental.

Després de l’espera tant llarga per duu a terme aquesta sortida convivencial, ja que va ser anul·lada dues vegades, per fi va arribar el dia que tan impacients esperaven tots plegats.

 

La ruta de les Fonts

Una de les tutores de l’aula, l’Elisa Trigueros, ens explica que només arribar, van esmorzar i seguidament van fer l’itinerari de les Fonts. Constava a seguir una ruta ja senyalitzada on s’anaven topant amb vàries fonts d’aigua com la Font del Senglar o la Font dels Ocells fins arribar a la cascada de la riera de Gualba.

Una jornada de convivència al bell mig de la natura

En el Parc hi havia una riera i els alumnes hi van estar  jugant amb l’aigua i les pedres del riu. Alguns van acabar tots xops, però s’ho van passar “pipa”. També ens han dit que van construir cabanes amb pals dels arbres. Per acabar d’arrodonir el dia, van dinar tots junts a la zona de pícnic del parc i van tornar cap a l’escola a les 17h.

En conclusió, van gaudir moltíssim de la sortida i van acabar tots esgotats de la jornada. Ja tenen ganes de tornar a repetir l’experiència. En paraules de l’altre tutor de cinquè, en Joaquim Lara, aquest tipus de sortides són interessants per interactuar amb l’alumnat fora de l’espai comú de la classe i per establir vincles de proximitat entre nosaltres (els educadors) i envers ells.

 

P.S. Aquest article ha estat fet per l'alumna  de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat Judit Benítez Aguilar.